Het is weer zomer

25-06-2014 09:46
 Het is weer Zomer en voor vele dames het moment om lekker in de zon te zitten. Soms wordt er vermeld dat de kunstnagel geel wordt, hoe komt dit en hoe kun je dit voorkomen.
 
Ten eerste de zonnebrandcrèmes zijn een funest voor de kunstnagels, door beta-carotenen die in het product worden verwerkt, dit is een ingrediënt gewonnen uit wortels, waar je lekker intens bruin wordt trekt de nagel hierdoor geel weg.
 
Uv stralen, heerlijk lekker warm die zon, maar door de straling van de zon kunnen kunstnagels vergelen, vraag of de styliste een Sun protect top coat heeft.
 
Nu we een lekker kleurtje krijgen gebruiken sommigen ook foundation, al is het maar om je zonnebril of een rood voorhoofd te verdoezelen, Foundation bevatten ingrediënten en kleurstoffen die de kunstnagel laat verkleuren.
 
Tanninglotions en de bodylotions met lichte tanning. Je vermoedt al, dit is de ergste in hun soort zelf de binnenkant van de handen kunnen heel mooi Orange van worden!
 
Handcrèmes,bodylotion en huidolie kunnen ingrediënten bevatten die de glans van de kunstnagel aantast en dus uiteindelijk de nagel vuil maken!
 
Haarverf en haar producten zoals haar olie, gels en schuim.
Kijk hier ook mee uit en draag handschoenen, ook met nat haar uitspoelen! Let op ook al denk je dat je haarverf permanent is de eerste dagen geeft dit toch af.
 
Eigen top coat gebruiken omdat je glans weg is. Dit is nummer twee die eigenlijk niet kan de top coats die aan de lucht drogen zijn niet geschikt voor de kunstnagel en laat de bovenste laag van de gebruikt top coat vergelen, tot erger dat door de hele kunstnagel trekt. Sommige Top coats zoals Herome kan hier wel tegen, maar wordt toch afgeraden, ook het lakken van de nagels kun je kunstnagels beschadigen pas hier mee op, doet u dit wel gebruik een nagellak remover zonder aceton. TIP: neem een make-up watje en wrijf daarmee met ronde bewegingen over u nagel, bij een goede Top coat komt hier van de glans weer terug, de nagel beschadigd door verkeerd onderhoud maak dan een afspraak bij uw styliste om de glans bij te werken.
 
Kruiden en specerijen en vlees, kan in de gehele nagel doortrekken, bovendien een kunstnagel is mooi maar bij bereiden van voedsel is dit onhygienisch en geld ook voor een natuurlijke nagel, draag altijd handschoen bij voedselbereiding!
 
Om vergeling tegen te komen draagt u dus handschoenen. Wil je dit niet wat begrijpelijk is, zit er niks anders op naast het goed wassen van de handen ook de nagels goed te wassen en na te schrobben met een nagelborstel met een zachte zeep,soms wilt het ook weleens helpen om je vingers in een halve citroen te steken, pas hier echter mee op dit kan de top coat aantasten, vraag altijd aan de stylist of dit met haar top coat ook kan.
 
Wie kunstnagels draagt moet zich bewust blijven dat de handen en nagels dagelijks gebruikt worden en dat er producten zijn die een kunstnagel kan verpesten. Naast de normale onderhoud van een kunstnagel die uw styliste verteld tijdens een behandeling, staat er hier nog eens waar u extra oplet tijdens de mooie zomerdagen.
 
Pas op met :
 
Kruiden en specerijen zoals kerrie en paprika de grootste boosdoeners zijn.
 
Roken, koffieprut en theeprut.
 
Foundation, hand en lichaam crème en lotion en olie.
 
Zonnebrand crème, tannings, de zon!
 
Haarverf en ook een aantal keer na haarverf en een wasbeurt en haar producten.
 
Eigen Top coats en nagellak.
 
Rood vlees en rode vruchten.
 
Uiteraard kijk uit met schoonmaakmiddel dit maakt niet alleen de nagel gelig, maar kan ook de kunstnagel beschqdigen en loslaten.
 
 

 

Bron: www.miraclenails.nl