Pas op voor Solar...

02-11-2013 23:27

Pas op voor Solar

 


In sommige salons worden er nagels gezet tegen een lagere prijs dan menige salons.

Vaak word er dan gebruik gemaakt van Solar Acryl. Solar acryl is een harde acryl die zelfs blijft zitten als je deze hard stoot, wat kan lijden tot langdurige pijn of breuken aan de natuurlijke nagelplaat.

Let op: Een goed gezette kunstnagel vangt de klap op of breekt bij hard stoten en is dus minder pijnlijk dan in het geval van de Solar Nail / Solar Nagel.

De solar acryl wat voornamelijk bij de goedkopere salons (bijvoorbeeld in de stad, zwarte markt, Aziatische salons enz.) word gebruikt is vaak een eigen merk wat vaak overschept is in een pot met een merknaam erop.Deze solar acryl bevat de stof MMA.

MMA is een schadelijke stof,en zeer slecht voor de gezondheid. In veel landen is deze stof verboden en bij gebruik zelfs strafbaar! Bovendien beweren boze tongen dat deze agressieve stof ook nog eens kankerverwerkend is.

De risico’s die MMA met zich mee kunnen brengen zijn o.a.:

- huidirritaties

- misvorming van de nagel (vaak blijvend)

- ernstige infecties

-nagelbedbreuken door stoten 

-onderhuidse bloeduitstortingen

- Schimmel

Vaak word er in deze salons waar dit produkt gebruikt word ook onhygienisch gewerkt. 

Denk aan geen eigen vijlen en te vaak en/of veel frezen op de natuurlijke nagel! 

Let Op: Solar Acryl is oorspronkelijk van het merk Creative (CND). Creative is een van de bekendere en betere merken op het gebied van acryl en bevat dus ook niet de stof MMA. maar is wel de zelfde harde substantieIn Januari van dit jaar, heb ik besloten om geen cnd creative (cnd) aan te schaffen.Dit product is veilig, en bevat geen MMA.

Ik zie wel door stoten van de nagels schade ontstaan, sommige ernstig,sommige minder ernstig, maar absoluut niet te bedoeling in ons salon.

U kunt geen afspraken maken meer voor Solar