Nagelbijten

 

""Al van jongs af bijt ik op m'n nagels, soms tot bloedens toe. Nu ik een belangrijke baan heb, en er elke dag op m'n best moet uitzien, wil ik zo snel mogelijk af van die onappetijtelijke gewoonte. Hoe pak ik dat het best aan, en kan al dat geknabbel eigenlijk kwaad voor m'n gezondheid?"
 
Als het een troost kan zijn: je bent lang niet de enige (jong)volwassene die op z'n nagels bijt. Hoewel nagelbijten vooral met peuters en kleuters geassocieerd wordt, blijkt dat ook twintig tot 25 procent van de jongeren het doet en tien tot vijftien procent van de volwassenen. De gewoonte om op nagels en vingers te sabbelen gaat dus bij veel mensen over, maar niet bij iedereen. Over waarom kleine kinderen nagelbijten, doen een paar theorieën de ronde. De meest aannemelijke luidt dat ze er mee beginnen zodra ze merken dat ze hun gevoelens, frustraties of agressie vanaf een bepaalde leeftijd niet meer 'mogen' uiten. Bijgevolg vieren ze die emoties bot op hun vingers. Nagelbijten als manier om spanningen te ontladen dus." "Blijf je ook na de kleuter- of lagere school in die gewoonte hangen, dan spelen er andere factoren. Sommige nagelbijters knagen louter rationeel: ze gebruiken hun tanden als een altijd en overal paraat nagelknippertje waarmee ze makkelijk van een loszittend stukje nagel afkomen. Anderen doen het alleen in periodes van stress of spanning, wanneer ze zich vervelen en niets omhanden hebben, of wanneer ze net gestopt zijn met roken. Nagelbijten wordt dan een vervangende bezigheid. Erger wordt het wanneer je onbewust en bijna dwangmatig je nagels, nagelriemen en stukjes zacht weefsel rond je nagels gaat afkluiven, soms in zo'n erge mate dat je jezelf letsels toebrengt of quasi non-stop bezig bent. Pas achteraf, als je eenmaal je vinger(s) uit je mond hebt, stel je vast dat je weer eens bezig bent geweest. In die gevallen kan je echt spreken van een impulsstoornis, in het jargon ook wel eens 'onychophagie' genoemd. Ziek word je niet van Nagelbijten wel is er een verhoogde kans op infecties omdat je voortdurend vuil en bacteriën van je handen rechtstreeks in je mond brengt. Op de vingers zelf kan al dat geknaag wondjes en ontstekingen veroorzaken, en bestaande aandoeningen zoals wratjes verder verspreiden. Vingertoppen waarop je voordurend zit te sabbelen, gaan op de duur ook onwelriekende luchtjes verspreiden, want geurig speeksel krijgt keer op keer de gelegenheid om op te drogen.
Met nagelbijten is het zoals met alle slechte gewoonten: hoe langer je het doet, hoe moeilijker je ervan af geraakt.Veel mensen schamen zich voor hun nagels en verbergen deze dan ook voor anderen, schaam je niet meer en kom voor een behandeling! Bij mij hoef je je niet te schamen wat je ook hebt gedaan met je nagels!
 
Er zijn verschillende Nagelbijters, de één kauwt alleen een randje weg,terwijl de ander compleet tot in het leven doorbijt. Daarom heb ik verschillende nagelbehandelingen,samen met u zal ik één van de volgende behandelingen adviseren.
 
Nagel behandeling 1
Niet zo ernstig afgebeten betekend tip en verharding plus acryl. kosten hiervan zijn 40 euro.
 
Nagelbehandeling 2 
ernstig afgebeten betekend overlay plus verharding plus acryl, geen top de nagelbed moet eerst iets groeien, u kunt niet meer bijten. kosten 30 euro u zult afspraken krijgen om uiteindelijk de tip te plaatsen plaatsen van de tip kost 10 euro. (geen opvulling)
 
Nagelbehandeling 3
Zeer ernstig afgebeten betekend , uiterlijke verzorging van de handen. een dun laagje acryl  om niet te kunnen bijten, ngelbed moet herstellen en geactiveerd worden om te gaan groeien. kosten 20 euro. u komt terug voor een verharding plus acryl en uiteindelijk een tip kosten 50 euro. dit is inclusief een opvulling.
*Nagelbehandeling 3 is inclusief opvulling 1x, overige behandelingen is exclusied opvulling
 
 Prijzen zijn slechts richtlijnen, wij vragen indien u kiest voor nagelbijtarrangement een foto van de nagels zo wij kunnen beoordelen in welke catagorie u valt, hoe de schade is en hoe te herstellen. zo kan het dus voorkomen dat u goedkoper of duurder uit bent en informeren wij u via de mail over de informatie
 
schade door u zelf gemaakt, mag u zelf betalen, dit als stok achter de deur.