Onderhoud kunstnagels

 

Onderhoud van kunstnagels

Om langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseer ik u het volgende:

 • Gebruik een speciale nagellak remover voor kunstnagels.(zonder aceton) Door het gebruik van een  normale nagellak remover zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine, peut etc. Als u toch moet werken met één van deze middelen draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus, maar toch adviseer ik u ook bij gebruik van deze producten handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.
 • Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken maar met de zijkanten van uw duim en wijsvingers. Denk bijv. aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kunt u het beste met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets met de volle hand. Als u iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden, zodat u nooit in de nagellengte kunt snijden en de nagel beschadigd.
 • Als u de nagels vaak stoot dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels dan iets korter. Let er dan wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breek punten: het punt waar het roze nagel bed stopt en de witte nagel rand begint. Dit verzwakt de nagels.
 • Knip kunstnagels nooit: ze zullen barsten.
 • Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basis lak. Hier door kunnen de kunstnagels splijten.
 • Als uw kunstnagels 1/3 van het nagelbed zijn gegroeid dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden. De kunstnagels zullen dan niet van uw nagels af groeien. Gebeurt dit wel dat wordt de vrije top te zwaar en kunnen de nagels als nog afbreken.
 • Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden is op een bepaalt moment de kunststof tip weg gevijld. U heeft dan uw eigen nagels terug alleen dan verstevigt met een kunststof laag. Ook dan moet u zo lang u gewent bent deze laten bij werken om een mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bij werken zijn uw nagels weer als nieuw.
 • Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw nagels af. U trekt hier mee ook een aantal lagen van uw nagels mee. Hierdoor worden uw natuurlijke nagels dun en kunnen heel erg beschadigen.
 • Het is aan te bevelen om een onderhoudsset aan te schaffen waar mee u zelf kleine reparaties kunt uit voeren. U kunt daarmee zelfs een gebroken nagel maken, zelfs als dit gebeurt op een ongelegen moment.
  • Dit gaat als volgt: verwijder de nagellak, ontsmet de nagel met antiseptic en laat de nagel drogen. Breng wat lijm aan op het afgebroken deel en zet de gebroken delen weer tegen elkaar. Goed laten drogen. Schuur nu het overtollige lijm op de breuk glad en lak de nagel.
 • Ook kunt u eventueel los geraakte delen met wat lijm weer vast zetten.
  • Dit gaat als volgt: Ontsmet de nagel en laat het goed drogen. Laat wat dunne lijm onder het los gelaten deel lopen en veeg het overtollige snel weg met een tissue. Nadat u de nagel heeft gladgeschuurd kunt u deze weer lakken. Zorg ervoor dat uw nagels nooit los zitten.
 • Natuurlijk zijn dit tijdelijke noodoplossingen en dient u de nagel te laten vernieuwen of vakkundig te laten repareren.
 • Het is weer Zomer en voor vele dames het moment om lekker in de zon te zitten. Soms wordt er vermeld dat de kunstnagel geel wordt, hoe komt dit en hoe kun je dit voorkomen.

  Ten eerste de zonnebrandcrèmes zijn een funest voor de kunstnagels, door beta-carotenen die in het product worden verwerkt, dit is een ingrediënt van gewonnen uit wortel, waar je lekker intens bruinwordt trekt de nagel hierdoor geel weg.

  Uv stralen, heerlijk lekker warm die zon, maar door de straling van de zon kunnen kunstnagels vergelen, vraag of de styliste een Sun protect top coat heeft.

  Nu we een lekker kleurtje krijgen gebruiken sommigen ook foundation, al is het maar om je zonnebril of een rood voorhoofd te verdoezelen, Foundation bevatten ingrediënten en kleurstoffen die de kunstnagel laat verkleuren.

  Tanninglotions en de bodylotions met lichte tanning. Je vermoedt al, dit is de ergste in hun soort zelf de binnenkant van de handen kunnen heel mooi Orange van worden!

  Handcrèmes,bodylotion en huidolie kunnen ingrediënten bevatten die de glans van de kunstnagel aantast en dus uiteindelijk de nagel vuil maken!

  Haarverf en haar producten zoals haar olie en gels en schuim.
  Kijk hier ook mee uit draag handschoenen, ook met nat haar uitspoelen! Let op ook al denk je dat je haarverf permanent is de eerste dagen geeft dit toch af.

  Eigentop coat gebruiken omdat je glans weg is. Dit is nummer twee die eigenlijk niet kan de top coats die aan de lucht drogen zijn niet geschikt voor de kunstnagel en laat de bovenste laag van de gebruikt top coat vergelen, tot erger dat door de hele kunstnagel trekt. Sommige Top coats zoals Herome kan hier wel tegen, maar wordt toch afgeraden, ook het lakken van de nagels kun je kunstnagels beschadigen pas hier mee op, doet u dit wel gebruik een nagellak remover zonder aceton. TIP: neem een make-up watje en wrijf daarmee met ronde bewegingen over u nagel, bij een goede Top coat komt hier van de glans weer terug, de nagel beschadigd door verkeerd onderhoud maak dan een afspraak bij uw styliste om de glans bij te werken.

  Kruiden en specerijen en vlees, kan in de gehele nagel doortrekken, bovendien een kunstnagel is mooi maar bij bereiden van voedsel is dit onhygienisch en geld ook voor een natuurlijke nagel, draag altijd handschoen bij voedselbereiding!

  Om vergeling tegen te komen draagt u dus handschoenen. Wil je dit niet wat begrijpelijk is, zit er niks anders op naast het goed wassen van de handen ook de nagels goed te wassen en na te schrobben met een nagelborstel met een zachte zeep,soms wilt het ook weleens helpen om je vingers in een halve citroen te steken, pas hier echter mee op dit kan de top coat aantasten, vraag altijd aan de stylist of dit met haar top coat ook kan.

  Wie kunstnagels draagt moet zich bewust blijven dat de handen en nagels dagelijks gebruikt worden en dat er producten zijn die een kunstnagel kan verpesten. Naast de normale onderhoud van een kunstnagel die uw styliste verteld tijdens een behandeling, staat er hier nog eens waar u extra oplet tijdens de mooie zomerdagen.

  Pas op met :

  Kruiden en specerijen zoals kerrie en paprika de grootste boosdoeners zijn.

  Roken, koffieprut en theeprut.

  Foundation, hand en lichaam crème en lotion en olie.

  Zonnebrand crème, tannings, de zon!

  Haarverf en ook een aantal keer na haarverf en een wasbeurt en haar producten.

  Eigen Top coats en nagellak.

  Rood vlees en rode vruchten.

  Uiteraard kijk uit met schoonmaakmiddel dit maakt niet alleen de nagel gelig, maar kan ook de kunstnagel beschqdigen en loslaten.

   

  Bron: www.miraclenails.nl